skip to Main Content

Sashiburi ‘Long time no see’

Steendrukkerij Amsterdam

Ben Joppe woonde van 1983 tot 1993 in het pand van de Steendrukkerij Amsterdam. Nu keert hij terug als kunstenaar. De Stichting Ben Joppe, door de kunstenaar kort voor zijn overlijden in 2007 opgericht, verkoopt grafisch werk en expressieve schilderijen ten behoeve van de doelstelling van de stichting: het stimuleren van jong talent op het gebied van de symfonische muziek.

In de expositie komen twee belangrijke invloeden samen. Ben werkte jarenlang in Japan als kunstenaar, als promotor van het Philips Phonogram label, en als directeur van het Nederlands Paviljoen op de Wereldtentoonstelling Osaka ’70. Kort daarop werd hij privésecreatris van Bernard Haitink, dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Deze functie zou Ben tot 1991 vervullen.

Een Zen houding te opzichte van het leven, de muziek van Mahler en Debussy en Ben’s liefde voor de natuur smolten samen tot een buitengewoon expressieve vorm van abstracte schilderkunst, waarin hij zijn overvloedige vreugde van het leven vierde.

14 januari t/m 18 februari 2012
woensdag t/m zaterdag 13.00 – 17.30 uur

Steendrukkerij Amsterdam
Lauriergracht 80
1016 RM  Amsterdam

Back To Top